paulak.blogg.se

En skola i Afrika

Publicerad 2014-03-31 18:49:11 i Allmänt,



Helt underbara barn i Gambias kindergarden som sjöng för oss när vi kom. Barnen lever väldigt torftig och skolan sponsras av Håkan i Sverige. Skolavgiften ligger på ca 30 SEK i månaden och många barn kan inte få det av sina föräldrar. Om barnen inte går i Kindergarden så får dom inte heller börja i den kommunala skolan. 

Vi åkte därifrån tårögda, glada och stärkta i tron om att vi kommer åka tillbaka och göra skillnad.

Hembjudna på middag

Publicerad 2014-03-30 18:27:41 i Allmänt,

En omtumlande upplevelse. 
Vi fick middag hos Omi och hennes familj. Ris och kyckling som smakade himmelskt gott.
Vi hade med oss godis till barnen, det kändes inte så smart i efterhand. Det slutade med att 30 barn låg i en hög och slogs och en ettåring underst. 
PS vi hade också med bland annat tandborstar men det var ingen som klappade till någon för det.

Nu måste vi smälta denna upplevelse, är helt slut och tacksam för vad vi har hemma i Sverige.

Underbara Gullan och Knut

Publicerad 2014-03-30 15:50:12 i Allmänt,


Dessa fantastiska människor tar hand om fadderbarn. Badar, äter och umgås med barn som kanske aldrig får äta sig mätta eller bada och leka.

Det är så enkelt att förbättra livet för en eller några individer, det enda som behövs är lite medkänsla, tid och engagemang.

Dagens agenda

Publicerad 2014-03-30 10:16:19 i Allmänt,

Idag ska vi träffa kvinnan som städar på hotellet. Vi bjöd henne och hennes tre barn på lunch men hon kontrade och ville bjuda oss på lunch och visa sitt hem. 

Kommer med fler bilder i eftermiddag/kväll.

Nu ska vi gosa ner oss i solsängarna och njuta av solen, fågelkvitter och kanske en kall öl.

True Gambia

Publicerad 2014-03-27 18:34:10 i Allmänt,

Igår besökte vi en lokal marknad. Det var hemskt att se hur dom levde, arbetade och bodde. Det går inte att föreställa sig den fattigdomen. 
Men Gambia är the smiling cost of Africa. Överallt möts man av leenden och tiggeri. Alla vill ha något, men med ett leende. På söndag och måndag ska vi besöka skolan och förlossningskliniken. Behöver samla mod innan så nu tar vi en lunch och en stor kall öl. 

Mr Fix it

Publicerad 2014-03-26 09:47:31 i Allmänt,

Har träffat vår första kontakt här i Gambia. Mr Fix it fixar allt! Telefoner, vatten, chaufför och vad mer som man kan behöva. Han pratar även svenska. Nu ska vi kolla in stranden.

Landat i Gambia

Publicerad 2014-03-25 21:30:18 i Allmänt,


Vilken kontrast mot Sverige! Värmen är fantastisk, folk är glada (lite på kanske) och priserna är väldigt låga. Vi har ätit en fantastisk middag och redan träffat nya, härliga människor.
Imorgon ska vi sola, bada, slappa och sortera allt material som ska till olika ställen. 
Saknar min man och mina barn men njuter av en kall öl ändå. 

Mammas flicka

Publicerad 2014-03-23 14:24:39 i Allmänt,


Nya skor till min underbara stora tjej. Man kan ju bara ana vart hon fått sitt intresse för skor ifrån...

Gambia närmar sig

Publicerad 2014-03-12 19:29:02 i Allmänt,

Tänk vad man kan lära sig mycket om Gambia av att bara googla!
Madde har varit väldigt flitig med kontakter på plats och kunskap om vad som saknas folket i Gambia.

Dagens status är följande:
Vi har redan nu ca 20 kg extramaterial som vi kan ta med tillsammans våran packning. Vi packar lätt!!! Dessutom har vi 15 kg övervikt som är sponsrat av underbara människor. I dessa 15 kg kan vi nog klämma ner ca 5 kg till. Det vi behöver är bl.a. bindor.

Om någon vill sponsra med pengar till ris så kostar en säck på plats ca 250 kr och kan räcka en månad. Ett bra sätt att bidra utan mellanhänder. Vi kommer dokumentera allt på bloggen och inget går till spillo. Inga administrativa avgifter eller interndebitering 😉. 

Ytterligare saker vi kommer handla på plats är bl.a. olja och lök. Finns även möjlighet att köpa en getjävel men priset är ännu okänt. Skulle tro att geten kostar mellan 500-1000 svenska kronor men detta är inte kontrollerat.

Vi har fått en sådan enorm respons på detta. Att det finns så många som vill bidra till denna lilla, lilla hjälp till ett land som ligger så lång bort, känns fantastiskt! Faktiskt!

Det är många som hört av sig och vill bidra, göra en liknande resa eller hänga med NÄSTA gång. Otroligt roligt. Vi ser detta som en test. Om allt går som det ska, hjälpen är till nytta och kontakterna fungerar så vill vi gärna dra ihop en större grupp för att kunna göra ännu mer nästa gång. 

Puss och kram på er alla!


Om

Min profilbild

PK & co

Jag är 38 år, gift med Johan och har tre barn. Våran syn på livet är att få vardagen att fungera, ha roligt och resa.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela